Als ondertekenaar van de Green Deal 2.0 kijkt Mediq naar duurzaamheid. Wij zijn verheugd met de duurzame ontwikkeling van de Sharpsafe naaldencontainers.

Een groot deel van het Sharpsafe containers assortiment wordt omgezet naar de zogenaamde 5de generatie containers. Dit zijn naaldencontainers gemaakt van gerecycleerd materiaal. Met deze nieuwe generatie containers, wordt de CO2- voetafdruk aanzienlijk verkleint en de hoeveelheid nieuwe materialen die in de toeleveringsketen terechtkomen vermindert, wat bijdraagt aan een groenere toekomst!

Deze generatie Sharpsafe containers zijn ’s werelds eerste volledige reeks van duurzame naaldencontainers voor éénmalig gebruik die gecertificeerd zijn volgens ISO23907-1:2019 en UN3291. Zo bent u verzekerd van een veilige en duurzame oplossing voor uw behoeften op het gebied van klinisch afvalbeheer.

Door het gebruik van deze generatie Sharpsafe naaldencontainers zal er elk jaar meer dan 1.000 ton nieuw plastic worden bespaard dat in de toeleveringsketen terechtkomt, wat overeenkomt met meer dan 57 miljoen plastic waterflessen afval.

De producten zijn bestelbaar op Pluspunt.
Kijk hier voor meer informatie over de producten of neem contact op met uw accountmanager.