Nieuw! CTG voor verloskundigen in de eerste lijn

Tot voor kort was het maken en beoordelen van CTG’s voorbehouden aan gynaecologen. Sinds 1 januari 2015 is het in het kader van substitutie van ziekenzorg ook toegestaan voor adequaat opgeleide verloskundigen in de eerste lijn om een CTG te maken en te interpreteren. Naast een gedegen opleiding is het voor verloskundigen in de eerste lijn vereist dat zij de kwaliteit van de zorg waarborgen en support optimaal inrichten. Momenteel wordt door de Nederlandse Zorgautoriteit in het kader van zorginnovatie het vastgestelde tarief dat door zorgverzekeraars vergoed wordt aan verloskundigen in de eerste lijn bepaald. Mediq Medeco biedt eerstelijns verloskundigen de kans om persoonlijk cliënten te bewaken met het nieuwe geïntegreerde CTG aanbod voor foetale bewaking van moeder en het ongeboren kind. Met Sense4Baby kunt u zowel in uw praktijk als op locatie bij uw cliënt CTG’s maken.

Krachtige invulling van uw rol als verantwoordelijke voor moeder en kind

Met deze innovatie stelt Mediq Medeco u in staat om nog beter invulling te geven aan uw rol als verantwoordelijke voor moeder en kind. Het CTG aanbod biedt u de mogelijkheid om zelfstandig meer zorg te bieden maar ook om door te verwijzen naar de tweede lijn waar dat moet. Immers, teveel zwangere vrouwen worden vaak onnodig doorverwezen naar het ziekenhuis . Dit leidt tot meer medicalisering en een lagere waardering van de geboden zorg. Mediq Medeco heeft een geïntegreerd aanbod op het gebied van CTG ontwikkeld om u te ondersteunen en bij te dragen aan uw succes. Waardoor u kunt doen waar u goed in bent; het bieden van betrokken en persoonlijke zorg aan uw cliënten op een vernieuwende manier. Zowel in uw praktijk als thuis bij uw cliënt.

Geïntegreerd CTG aanbod voor de eerste lijn

Voor het geïntegreerde CTG aanbod werkt Mediq Medeco samen met de beste strategische partners. Naast het hoogwaardige en mobiele product Sense4Baby, zijn de professionals van Telenatal 24/7 stand-by voor een second opinion. Mediq Medeco staat garant voor de service en het onderhoudsvraagstuk. Voor geaccrediteerde opleiding wordt samengewerkt met Academie Verloskunde Maastricht. Indien gewenst is de samenwerking met MediCapital Solutions er voor het beantwoorden van financieringsvraagstukken. Uiteraard adviseert Mediq Medeco zelf over de inzet, het gebruik, de mogelijkheid tot het krijgen van vergoedingen en de terugverdientijd van het apparaat. De complete inrichting van de behandelkamer door Mediq Medeco maakt dit aanbod tot een totaaloplossing voor iedere verloskundepraktijk die persoonlijke en betrokken zorg wil aanbieden.

 

Uw voordelen op een rij

  • Lichtgewicht en mobiel CTG apparaat Sense4Baby
  • 24/7 ondersteuning door professionals Telenatal
  • Eén aanspreekpunt voor advies, service, onderhoud en financiering
  • Samenwerking met geaccrediteerde opleidingen Academie Verloskunde Maastricht
  • Flexibel inzetbaar in de praktijk en bij uw cliënt thuis

 

Downloads